Posted on Geef een reactie

Woven Wall Hanging

Al een tijdje staat het weven van een wandkleedje op mijn to-do lijstje, maar ik vind het er heel ingewikkeld uit zien. Er worden verschillende workshops aangeboden om dit te leren, maar die vind ik dan weer best prijzig. Op deze manier blijft het op je lijstje staan, maar soms moet je iets gewoon doen en van je fouten leren.

Bij de bekende, hele goedkope, winkel met blauwe letters zie ik, verstopt tussen het kinderspeelgoed, een klein weefraampje liggen. Voor die drie euro is het misschien wel de moeite om uit te vinden of ik het wel leuk vind. Ach, je kan het maar in huis hebben 😉 Op dat moment heb ik er helemaal geen tijd voor, dus belandt het weefraam op het stapeltje: Nog aan te beginnen.

Weken gaan er voorbij

Mijn huis is een kleine opslagplaats geworden en bij het opruimen kom ik het weefraam weer tegen en omdat ik nu geen project heb liggen is dit het goede moment om het uit te proberen. Ok, het touw spannen lukt me nog wel en met een paar bolletjes wol besluit ik aan de slag te gaan. Recht toe recht aan weven lukt me nog wel, maar dan is de lol er al snel vanaf.

weefraam

Weaving

Twee uur later

Ik besluit toch dat ik dit niet mooi vind en haal alles weer uit elkaar. ik ga toch maar eens op google kijken of er meer over te vinden is. Na een tijdje vind ik een voorbeeld op het internet. Stap voor stap wordt hierop uitgelegd wat ik moet doen en zo ben ik aan de slag gegaan. Na een uur of vier is het kleedje af.

Woven Wall Hanging

Dat smaakt naar meer

Het lijkt heel wat, maar ik denk dat het kleedje 12 x 20 cm is. De breinaald heb ik gebruikt, omdat ik niks anders in huis heb om mijn kleedje aan op te hangen. Maar eerlijk gezegd past dit wel weer bij mij. Het is trouwens echt heel leuk om te doen! Ik ga op zoek naar een groter weefraam, zodat ik grotere kleden kan maken die ik dan aan een mooie tak kan hangen.

Het is een echte eyecatcher in je woon- of slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *