Gepost op

Verrassing van Wolweide

Twee weken geleden liet ik jullie al weten dat ik een pakketje met wol binnen had gekregen van een webwinkel uit België. Ik mocht op haar website zelf wol uitzoeken. Naast allerlei merken zoals Schachenmayr en Scheepjeswol verkoopt zij ook Myboshi in haar shop. Ik wilde altijd al graag een Myboshi muts haken, dus die keuze was makkelijk.

Myboshi

Op het moment dat ik doorgaf dat ik Myboshi graag wilde proberen, vertelde ik er wel gelijk bij dat zij een leuke kleurencombinatie mocht bepalen. Na een paar dagen lag dit pakketje in de bus. Drie bollen Myboshi wol met een patronen boekje voor drie soorten mutsen. Met Myboshi wol moet je minstens één keer een muts haken, want daar zijn ze bekend om geworden.

De mutsen die ik haak zijn vaak te groot of juist veel te klein. Ik hoopte met één van deze patronen er eens en voor altijd achter te komen wat nou het geheim is van een goede muts. Ik bladerde door het boekje en er stonden drie type mutsen in, van “makkelijk” tot aan een haakpatroon voor “gevorderden”. Ik wilde natuurlijk gelijk de laatst en dus de moeilijkste muts haken, maar na een paar toeren ben ik afgehaakt 😉

wolweide box

Makkelijk

Ik ging toch maar voor de eerste muts, de makkelijkste. Een muts die bestaat uit drie kleuren en elke toer word gehaakt met een andere kleur. Eén toer met een stokje, één toer met een half stokje en dan een toer met vasten. De patroon van de muts was op zich wel duidelijk omschreven in het boekje. Het enige wat ik niet zo duidelijk vond was dat de patronen voor een maat M en een maat L door elkaar worden beschreven.

muts myboshi IMG_20160120_120524

Resultaat 

Na drie uur met veel plezier gehaakt te hebben was de muts af. Dit klopte trouwens precies met het boekje, want het haken van deze muts had ongeveer een tijdsduur van drie uur. Ik moet zeggen dat de muts goed is gelukt. Het model lijkt immers als op de plaatjes van het boekje. De patronen staan omschreven voor maat M en L. Ik dacht eigenlijk dat ik een L-hoofd had en omdat ik strak haak dacht ik dat het beter was om het grote patroon te pakken. Kennelijk valt het wel mee en is de muts nu iets aan de losse kant, maar alsnog ben ik er super blij mee.

myboshi muts

Dank je wel Wolweide voor het opsturen van de bolletjes wol!!!

Wil jij ook deze muts haken? Bestel je wol bij Wolweide.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *