Posted on 2 Reacties

Meet my new friend: Juki

Vorige week zat ik in Muscat en na een extra nachtje slapen ging ik overstag en besloot ik een nieuwe naaimachine te kopen. Na ellenlange google sessies heb ik gekozen voor deze fantastische nieuwe vriend uit China: Juki

Uren heb ik achter de computer gezeten om erachter te komen wat voor een machine ik wilde kopen. Op dit moment volg ik een cursus tassen maken en ik werk daar op een zware industriële machine. Eigenlijk gaat daar mijn voorkeur naar uit, maar helaas is mijn stekkie nog net geen 45m2 en met alleen een woonkamer en één slaapkamer is er niet echt plek voor een machine die vast zit aan een tafel. Dus helaas geen optie voor mij, maar wat dan wel?

Via google kwam ik uiteindelijk bij Juki en daar ging ik op verder borduren. Er kwam een computergestuurde machine voorbij met honderden verschillende steken etc. maar uiteindelijk wil ik maar één ding en dat is stevig materiaal naaien. Nadat ik de hoop bijna had opgegeven kwam de TL-serie voorbij en dit kon wel eens de oplossing zijn.

Juki TL is namelijk een combinatie van een huis-tuin-en-keuken naaimachine en een industriële machine. Na wat filmpjes te hebben gekeken en veel erover te hebben gelezen ben ik bij het zwembad in Muscat overstag gegaan en heb ik ter plekke via het internet mijn nieuwe vriend besteld 😉

Helaas mocht ik er van PostNl niet meteen van genieten, want ik moest er drie dagen langer op wachten dan gepland. Nu is mijn vriend in huis en heb ik de machine alvast getest. Het belangrijkste was namelijk. Kan deze machine het leer wel aan?!

Ding Dong… De deurbel gaat en eindelijk stond de meneer van PostNl voor de deur met deze mega grote doos. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht. Niet alleen omdat mijn vriend er was, maar ook omdat het keihard regende en de PostNl man dus lekker nat werd geregend. Normaal zou ik hier niet om lachen, maar dit keer wel omdat hij mij drie dagen in spanning heeft laten wachten.

Juki

Dit is ‘m dan. Mijn vriend uit China: Juki TL 98P. Ik ben echt zo benieuwd hoe deze naaimachine werkt. Hiervoor werkte ik op een simpele naaimachine die een eigen willetje had. Ik stond regelmatig op het punt om die machine uit het raam te gooien. Deze is daar dan alweer te zwaar voor, maar ik ben er ook van overtuigd dat deze vriend mij niet in de steek gaat laten 😉

Het wordt tijd dat ik mijn vriend eens ga testen en doe dat met een strookje leer, want ik wel weten of de naaimachine dat aankan. Kijk je mee??

 

 

Na wat strookjes te hebben getest ben ik echt heel blij met het resultaat. Het was wel een flinke aankoop, maar dan heb je ook wat!! HAPPY WITH MY JUKI!!

2 thoughts on “Meet my new friend: Juki

  1. Wow! Congratz!!!! Welcome Juki!
    Ben benieuwd naar al het moois dat je gaat maken!

    1. Ahhh Thanks Kay! Ik ben ook benieuwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *