Gepost op

Maandag Patroon-deel-dag: Peer

Maandag is patroon-deel-dag! Dagelijks surf ik op het internet op zoek naar de leukste patronen. Eens in de zoveel tijd probeer ik een patroon uit. Deze kwam ik tegen op Pinterest en ik vind ‘m zeker de moeite waard om met jullie te delen.

Ga naar Pinterest, type het woord “Haken” in de zoekbalk en dan kom je ongetwijfeld de bekende fruit-haakpatronen tegen. Vaak zijn ze met een gezichtje en ik vind ze zoooo schattig. Dit weekend had ik zin om een peer te haken.

Ik kwam op Pinterest het patroon tegen van Omstebeurt. Als je alleen al de foto’s ziet krijg je al zin om te starten. Deze peer kan je zeker weten haken als je weet hoe je een magische ring moet maken, een vasten moet haken en hoe je moet minderen en meerderen.

Door het meerderen en minderen moet je er wel goed op letten dat je de tel niet kwijtraakt. Na wat gestoei heb ik bijna alle toeren van het haakpatroon gehad en is het vulwol aan de beurt. Het is trouwens nog best een kunst om het vulwol er zo in te krijgen dat de peer ook nog op een peer lijkt.

TIP! Gebruik een markeerring om te onthouden waar je met de toer moet beginnen. Het gebruik van een markeerring maakt het allemaal net even iets makkelijker.

Na een paar uurtjes ben ik klaar. Helaas zijn er geen oogjes in huis, dus ik hou het maar gewoon bij een peer. Ik wens jullie veel plezier met het haken van Meneer Peer. Even proeven of hij ook lekker smaakt 😉

Klik hier om naar het patroon te gaan. 

hap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *