Gepost op

1 Januari 2016

Vandaag is het zover!! Sabenco is vanaf heden een officieel bedrijf, mijn bedrijf, ok een heel klein bedrijf, maar echt wel mijn bedrijf. Ik vind het zelf nog best een gek idee, maar ik vind het best wel heel stoer dat ik deze stap heb gezet. Lees in deze post hoe het allemaal is begonnen…

2011

Februari 2011 is de periode dat dit alles begon. Ik had net zes weken vakantie gevierd op Bonaire. Ik vond het erg leuk om te zien dat vriendinnen en kennissen op het eiland zo creatief bezig waren, dat wilde ik ook en ging op onderzoek uit.

Eerst probeerde ik te breien, maar eerlijk gezegd ben ik daar nog steeds niet super goed in. Ok, recht toe recht aan dat lukt me nog wel, maar meerderen of minderen is echt nog een stapje te moeilijk voor mij. Ik ging verder zoeken en kwam uit bij haken.

Noem het truttig, maar ik vind haken leuk, ik vind haken hip en haken is super verslavend. Ik ging van dik draad naar dun draad en weer terug. Ik heb zoveel geprobeerd, dat ik mezelf bijna een garen expert kan noemen.

2012

In 2012 is de naam bedacht. Hoe deze tot stand is gekomen was een beetje van mezelf en een beetje van iemand anders. De naam was niet zo heel moeilijk, maar werd het Sab&Co of Sabenco?? En dan nog het logo?? Hoeveel tekeningen er in die tijd wel niet zijn gemaakt. Hahaha en de logo’s van toen lijken echt niet op wat het is geworden.

2013

In 2013 was het even stil rondom mijn creatieve bezigheden. Dit had verschillende redenen waaronder één hele leuke. In 2013 werd ik stewardess bij de blauwe vogel en er ging letterlijk een wereld voor mij open. Voor die tijd was ik ook al stewardess, maar zeven jaar lang had ik alleen maar luchthavens gezien en nu kwam ik ook werkelijk ergens. Het reizen was mijn nummer één. Ik genoot van elk moment.

2015

In 2015 kwam ik weer in een ‘meer’ realistische wereld terecht en wilde ik weer iets nieuws leren. Ik ging solliciteren voor een nevenfunctie en daar kwam ik helaas niet door de laatste ronde heen. Toch wilde ik iets doen en uiteindelijk was die afwijzing het beste wat me kon overkomen. Ik kocht een laptop en begon met bloggen. In eerste instantie begon ik met een reisblog. Een blog die best redelijk werd gelezen, maar het creatieve bleef aan mij knagen.

Halve wegen 2015 kwamen de haaknaalden weer te voorschijn en leek het mij leuk om hier over te schrijven. Een tweede blog was geboren. Als snel merkte ik dat ik hier veel enthousiaster van werd dan van mijn reisblog. Ik denk dat het komt omdat er al zoveel reisblogs zijn, maar weinig ‘hippe’ creatieve blogs.

Het afgelopen jaar ging ik op een tassen cursus, ik haakte als een tierelier en hier en daar waren er ook nog eens mensen die iets van mij wilde kopen. Mijn verzameling spullen werd natuurlijk steeds groter en eind november besloot ik op een handmade market te gaan staan. Dit vond ik echt zo leuk, dat de knop omging.

2016!!!!

Vroeger wilde ik al een winkeltje en dat winkeltje moet er nu maar eens komen. Gelukkig is het tegenwoordig wat makkelijker te realiseren, want het kan gewoon vanuit huis. Heel binnenkort heeft Sabenco haar eigen webwinkel(tje). Hou de site in de gaten en voor je het weet kan jij ook iets leuks bestellen!

Alles valt op zijn plek en ik ga vol goede moed het nieuwe jaar in. Ik hoop jullie ook en voor nu wens ik jullie dan ook een heel gelukkig en creatief nieuwjaar!!

Allmost

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *